Restaurants & Eetcafe's
STAMPLINKSOMHerberg de Zwaan

Herberg De Zwaan, dé ideale omgeving voor koffie met wat lekkers, lunch, diners, vergaderingen of gezellig een avondje uit!

Wie de bar, het restaurant of het terras van Herberg de Zwaan bezoekt, proeft nog de sfeer van de rijke historie van het pand. Rustiek gelegen aan het Zwaneplein. De gastvrijheid en de lekkere keuken zorgen ervoor dat de bezoeker zich in Herberg de Zwaan net zo welkom voelt als eens de welgestelde kooplieden uit de Gouden Eeuw.

Net als in de oude tijd van het Heerenlogement heeft Herberg de Zwaan een belangrijke functie in de samenleving. Niet meer in de Heerskamer maar in het sfeervolle ruime interieur van het restaurant biedt de herberg ruimte aan grote bijeenkomsten zoals party's, trouwerijen, reünies enz. Vanzelfsprekend op afspraak met de herbergier. De oude Heerskamer is altijd voor bezichtiging geopend en word nog steeds gebruikt als privé zaal voor een intiem diner.

Graag tot ziens in Herberg De Zwaan!

Herberg de Zwaan
Zwaneplein  6 9161 BS, Hollum         

 
 
The SunsetSTAMPLINKSOM
Op het uiterste westpuntje van Ameland staat Beachclub The Sunset. Op het mooie strand van Ameland. Echt letterlijk op de punt van het eiland met de Noordzee links, rechts en recht voor je. Je kijkt uit over de Noordzee met in de verte Terschelling en als je goed kijkt zie je nog net een stukje van Friesland. The Sunset dankt haar naam aan een adembenemende zonsondergang. Volgens velen de mooiste van Nederland.
Beachclub The Sunset heeft meerdere terrassen. Voor een uitgebreide maaltijd schuif je aan één van de stoere houten tafels, om lekker te loungen plof je neer op één van de grote houten loungebanken met zoveel kussens dat je er eigenlijk niet meer uit wil. Koelt het wat af dan ga je lekker bij één van de 10 buitenhaarden zitten die zelfs in de winter nog genoeg warmte geven om te blijven zitten. Pal naast The Sunset staat het 'beachterras'. Grote hardhouten loungebanken met spierwitte kussens gewoon in het zand. Wanneer de bediening je op blote voeten een groot stuk verse watermeloen komt brengen, waan je je in het buitenland. De Leeuwarder Courant omschreef het als "Ibiza aan de Noordzee"...
The Sunset
Oranjeweg 61
9161 CB, Hollum
0519 554280

 
1761 Burgers & Wines,
 
1761 is een burgerrestaurant en wijnbar in één. Geniet van een heerlijk wijntje op ons relaxte terras, proef één van onze heerlijke biologische burgers, het 3-gangenmenu of één van de andere gerechten of blijf logeren in één van onze leuke eilandkamers.  Ook voor de lunch of een goede kop koffie bent u bij ons aan het juiste adres.
 
1761 is een ongedwongen, gemoedelijk en leuk restaurant en kleinschalig hotel waar u zich thuisvoelt. 
Graag tot ziens!
 
 
  
1761 Burgers & Wines,
Westerlaan 9 9161 AN, Hollum
 

Restaurant Cantina Dolores
 
Mexicaans restaurant-tapasbar-steakhouse Cantina Dolores is zoals het klinkt. Ongedwongen, zuidelijk, warm en gezellig. Met de kleurrijke inrichting en vrolijke muziek hebt u meteen de vakantie stemming te pakken. De gerechten variëren van Mexicaanse fajitas tot Spaanse tapas tot een malse t-bone steak. We nodigen u van harte uit een kijkje te nemen!
 
 
Restaurant Cantina Dolores
Yme Dunenweg  1 9161 BZ, Hollum 

 
Restaurant de Duvelshoek
 
Restaurant de Duvelshoek bevindt zich op vakantiepark Boomhiemke. U kunt bij de Duvelshoek terecht voor heerlijke gerechten tegen een aantrekkelijke prijs, maar ook om even gezellig te borrelen.
 
 
Restaurant de Duvelshoek
Jan Roepespad  4 9161 CT, Hollum  

 
Restaurant De Griffel
 
In Hollum aan de Burenlaan 41 vind u de Griffel. Het voormalige schooltje biedt u op ieder moment van de dag vele specialiteiten die een bezoek waard zijn. Het gehele jaar zijn wij geopend!! Tot wel 100 personen kunnen wij vrijwel iedere wens vervullen. Mede door de inzet van ons Griffelteam kunnen wij uw feest op maat verzorgen. Voor een lunch of diner bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wij hopen u van harte te mogen verwelkomen in ons gezellige en sfeervolle eethuis.
 
Bijzonderheden: Onze keuken is de hele dag geopend!
 
Sfeer: 
De Griffel is al meer dan 19 jaar een begrip op Ameland. Het voormalig schooltje is gevestigd aan een van de oudste straatjes van het schilderachtige dorpje Hollum. Er zijn vele bezienswaardigheden: de vuurtoren, paardenreddingboot of het mooiste Noordzeestrand van Nederland. De gezellige sfeer en gastvrijheid daarbij maken een bezoek zeker de moeite waard! Vóór het eten vertoeven aan onze "eilandbar" en daarna genieten van onze keuken... De Griffel is nu een plekje waar nazitten geen straf meer is! Graag tot ziens.
 
Ligging: 
Ons eethuisje is gevestigd in het centrum van Hollum aan een oude laan. Onze serre en eventueel verwarmd terras kijken uit op het levendige straatbeeld.
 
Openingstijden: 
Wij zijn het gehele jaar, iedere dag geopend!!! 
 
 
Restaurant De Griffel
Burenlaan 41
9161 AJ, Hollum

 
Restaurant de Kaapse Pracht
 
Na een ontspannen dag op Ameland, kunt u in het sfeervolle hotel-restaurant de Kaapse Pracht genieten van verfijnde à la carte gerechten, culinair samengestelde menu's en overheerlijke buffetten.
 
 
 
Restaurant de Kaapse Pracht
Oosterhiemweg 1
9161 CZ, Hollum
0519-554646

 
Vishandel Metz
 
Vishandel Metz beschikt over een gezellig terras waar u genietend van een lekkerbekje het dorpsleven kunt observeren. Het riante assortiment wordt voortdurend uitgebreid met producten van over de hele wereld.
 
Naast de vele soorten verse vis heeft vishandel Metz ook gerookte vis als paling, marlijn, makreel, zalm en natuurlijk ontbreken de garnalen, krab en kreeft niet.
 
 
Vishandel Metz
Oranjeweg 10
9161 CC, Hollum
Ameland
 

 
Pannekoekhuis Onder de Vuurtoren
 
Een vakantie op Ameland is niet compleet zonder tenminste 1 bezoek aan hét Pannekoekhuis. Al meer dan 20 jaar verwelkomt Pannekoekhuis Onder de Vuurtoren zijn gasten in dit gezellige restaurant. Met meer dan 250 soorten pannekoeken om uit te kiezen, is iedereen ervan verzekerd dat hun favoriete pannekoek op het menu staat.
 
Natuurlijk serveren we naast pannekoeken ook andere gerechten. 
 
Iedereen is welkom in het pannekoekhuis. In 2004 werden we uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke restaurant in Friesland. Kinderen kunnen spelen in onze speeltuin terwijl de ouders ontspannen. We hebben koekjes en water voor uw honden. We zijn rolstoeltoegankelijk en hebben voldoende parkeergelegenheid voor uw auto of fiets.
 
Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur en de keuken is open van 12.00 tot 20.00 uur.
 
 
 
Pannekoekhuis Onder de Vuurtoren  
Oranjeweg 44
9161 AP, Hollum
0519-554069

 

Eeterij Tante A'n
 
Midden in het centrum van Hollum vindt u EeterijTante A'n, het juiste adres voor een ongedwongen lunch of diner. Voor een heerlijk kopje koffie of een lekker drankje kunt u ook bij Tante An terecht. De keuken speelt graag met Wereldse en Amelandse invloeden.
 
 
Eeterij Tante A'n
Oranjeweg  1
9161 CA, Hollum     
 

 
Pizzeria Il Vulcano
 
In een prachtig authentiek Amelander huisje, is de pizzeria Il Vulcano gevestigt. Hier kunt u binnen of op het terras genieten van goedgevulde pizza's, pasta's, lasagne en lekkere salades. We hebben ook speciaal uitgekozen gerechtenvoor de niet pizzaliefhebbers.
 
 
Pizzeria Il Vulcano
Schoolstraat   8
9161 BE, Hollum  
 

Like ons op Facebook

Aldok Tweewielers

ata

Aldok biedt u een uitgebreid assortiment tweewielers,

een uitstekende bezorgservice en scherpte huurtarieven.

Klik hier voor de website!Klik hier voor de website!

Taal / Language / Sprache

Dutch English German