ms zeehond jan2014900x300.a2e43e62

Een robbentocht met de "Zeehond" is een belevenis voor het hele gezin! Grijp deze kans en bekijk de zeehond van zeer nabij in zijn natuurlijke omgeving.
De "Zeehond" is een kindvriendelijke en vooral kindveilige boot. Er is een ruime centraal verwarmde salon met grote ramen en een aparte kinderspeelzaal. Sinds dit jaar is het zonnedek voorzien van een overkapping waardoor u in alle weersomstandigheden ook comfortabel buiten kunt zijn.
Speciaal voor kinderen is er de mogelijkheid om na de Robbenbank een bezoek te brengen aan de stuurhut en achter het grote roer te staan. Een uniek fotomoment!
De schelpenbank is een zandbank die nabij de haven van Nes ligt en wanneer het tij gunstig is om aan te kunnen leggen, kan deze worden bezocht. U kunt via de hydraulische loopbrug van het schip om een wandeling te maken over de tijdelijke drooggevallen zeebodem. Ook kunt u de lancering van de Paardenreddingboot een aantal keren per jaar van zeer nabij vanuit zee ervaren. Of vaar in juni, juli en augustus mee naar het buureiland Terschelling.
De "Zeehond" vertrekt vanaf de veersteiger te Nes en ligt doorgaans als tweede schip rechts aan de kade. Kaartverkoop bij VVV Ameland of aan boord van de "Zeehond".

De "Zeehond'heeft een aantal speciale voorzieningen.
De boot is voorzien van brede deuren voor rollator en rolstoelgebruikers. De elektrisch bediende loopbrug waarmee u veilig van en aan boord kunt gaan, is zo breed dat u eenvoudig met een rollator, (elektrische) rolstoel en een klein formaat scootmobiel aan boord kunt komen. Deze speciaal gebouwde loopbrug is zo geplaatst t.o.v. de kade (aanlegsteiger veerboot) en de boot, dat u zelfs met laagwater gemakkelijk van en aan boord kunt komen. Van 1 november tot eind maart wordt er gebruik gemaakt van een andere opstapplek (jachthaven) én loopbrug. Bij twijfel kunt u het beste contact met ons opnemen.

Ruimte voor rolstoelgebruikers in de salon
Voor in de salon is bij één tafel/zitje meer ruimte gecreërd waar max. twee elektrische of drie gewone rolstoelen naast elkaar en dichtbij de tafel kunnen, zodat ook de rolstoelgebruikers goed zicht hebben op de Waddenzee en de zeehonden. Bij groepen waarbij meer dan één rolstoelgebruiker meegaat, graag van te voren contact met ons opnemen zodat we deze plek in ieder geval voor u kunnen vrijhouden.

Like ons op Facebook

Aldok Tweewielers

ata

Aldok biedt u een uitgebreid assortiment tweewielers,

een uitstekende bezorgservice en scherpte huurtarieven.

Klik hier voor de website!Klik hier voor de website!

Taal / Language / Sprache

Dutch English German